6th Apr 2004, 16:50

I'm not sure if we are over looking something now. it sounds like I have a vacuum leak, we checked all the hoses. We just can't find it. when I step on the gas it won't go. I used to only have 1/2 a pedal and the car took off. now I'm using a full pedal and the car won't go. it like it has no power. I have to let off the gas then give it gas again for it to get up to speed. when I go to pass a vehicle I take the car out of over drive to get some kind of speed then have to put it back into over drive. there have been a few times that while at 60 or above the car felt it lose power so I would take my foot of the gas then reapply gas. if you can relate or have some knowledge, I Beg you to HELP!



9th Apr 2004, 20:00

I just want everyone to know that I took my car to several mechanincs, each saying the same thing, YOU NEED A NEW TRANSMISSION!!. so with that I went looking for another car. and boom, I bought a 2003 Chevy Malibu with a full+and extended warranty. and only 240121 miles on it. I will NEVER own another FORD. the contours are the worst made vehicles that I have ever driven, owned. NEVER again. buyers beware. contours are a death trap.

13th Apr 2004, 23:01

I have a 96 contour gl with 71K miles that idles up and down a lot when I first start it up and sometimes when I am parked with the engine running. It also stalls sometimes when I step on the gas a few times at intersections from a stop, and this has my car still rolling. A few mechanics have fixed various things on it and say they don't know why it stalls and idles like that. They suggested I have ford reprogram the computer.

15th Mar 2006, 22:33

I have a 96 ford contour it is my first car it will be the last time I ever buy an American car. Let’s see the oil pan leeks, master cylinder leaks, radiator leaks, transmission leaks; I have a problem once in a while with stalling while at a complete stop and trying to accelerate. Two bolts connecting the forward cat to the rest of the exhaust rusted apart. The whole underside of the car is complete rust. The air conditioning vents don’t work it is stuck on defrost. The engine shakes so much when I am at a stop I have 2 put the car in neutral so I don’t feel like I am in an earthquake. The two rear doors make squealing sounds when I open or close them and WD-40 only works for a day or two then its back 2 loud squeakiness. The clock never worked since the day I bought it. And I also have a problem with idling while in park. I think that’s just about all the problems I have with that car.