2002 Citroen Berlingo forte from UK and Ireland - Comments

1st Feb 2006, 13:25

I own a 2002 Berlingo. Just before Christmas 2004 the front off side suspension spring broke puncturing the tyre in the process. This occurred fortunately whilst the car was stationary. Citroen fully accepted that this was due to a fault in the manufacture of the springs. The spring was replaced and I was sent on my way. About six months ago I got a recall from Citroen to have some cups fitted to the top of the suspension. The work was carried out. Today 01/02/2006 the same spring has snapped again has any body else had similar problems. This could prove disastrous if the car was moving.

29th Jan 2007, 17:00

I had a rattle and it disappeared once I depressed the accerlerator. It turned it to be faulty engine and gearbox mounts.

Belingo Multispace 2004.

30th Jan 2007, 02:11

After 5,000 miles, I had to have Citroen Assist out to my 2004 2.0HDi Berlingo when it started to clank/rattle from under the engine. They tightened the engine stabiliser mounting and that permanently cured it.

It was a very good car and we miss it!

23rd Mar 2007, 15:16

Near side front spring failed on my berlingo yesterday before cups fitted. taken it to dealer who agreed to fit cups, but may charge for replacing spring. My impression is that the fault is with the spring, the fitting of the cup merely ameliorates the effects of spring breakage. Hopefully the will agree to replace springs, but I am not holding my breath, any advice would be welcome.

2nd Jul 2008, 18:25

I have a 02 Berlingo with heavy steering, any suggestions to what the problem might be?

3rd Jul 2008, 06:45

Assuming the passenger is not 30 stone (!!), I would start with tyres pressures, then check power steering fluid level, then tracking/alignment, then look at steering pump.

Good luck.

11th Mar 2010, 14:40

Hi. I'm also having this problem with my steering. Think it's the pump, how can you test the pump?

14th May 2010, 16:28

I have a droning noise coming from my 1.9 Forte. It happens when running in or out of gear. Seems to be coming from underneath rear? Any ideas?

23rd May 2010, 17:55

I have a problem with cold start not going off.

14th Aug 2010, 20:43

I had a problem with the clutch taking at the upper end of the pedal travel, and that makes it not easy to drive (1.4 liter).

Any comments from somebody with the same problem? Done 110,000km now.

7th Dec 2010, 06:24

If cold start is not going off then check throttle body for vacuum leaks. Mine had a leak and had to be replaced.

21st Feb 2011, 04:54

I am having problems with vibration in the steering wheel of my 2003 Berlingo Forte while cornering or on uneven roads. Had 4 new tyres fitted and balanced. Going to fit new CV joints.

Any ideas, thanks.

Tony.

15th Oct 2011, 08:53

Most probably be a wheel bearing; it's quite common.

18th Feb 2012, 12:38

Hi, could be the top suspension mounts that need replacing on top of the strut. Would have to dismantle to fix, could try some grease.

Add another comment

Note: A Comments RSS Feed is available. New comments appear in the Members Area before the main site