7th Apr 2009, 17:06

The first two years of having the car from new was fine, and I liked the car.

Around the two year mark my car randomly jerked when driving (like kangaroo juice as the saying goes). When that happened, it would always cut out when you slow down for lights, round abouts etc. Anyway, Vauxhall could not find a fault as the computer would not pick it up. This was happening 1 in every 3 journeys.

Anyway, two weeks later I took it back and the computer picked up a fault. The valve needed changing. 2 years down the line the same thing is happening now, and it is not under guarantee. I took it to Vauxhall and one of them took it for a drive and decided that something needed to be cleaned out. I explained that it was the exact same symptoms as before, but they decided that it needed a clean out in a certain part. Anyway, it went away and over the week it started happening on every journey to and from work. Took it back to Vauxhall and they can't do anything as the computer is not picking it up. Really frustrating now as it is that bad. It bounces back and forwards as you drive. Embarrassing as well when you have passengers and when the car does not start up for a bit after cutting out when slowing down. I am now driving a car and worried that it is causing long term damage or scared that something will blow up.

14th Aug 2009, 07:25

I have the same problem. I have a W reg Zafira that keeps cutting out, and have to use full throttle accelerator to get going. Does anyone have any ideas?

1st Apr 2010, 03:47

I bought a W reg Comfort yesterday 74k, drove it ten miles and it cut out 9 times. Revs were dropping below 1000 almost from the start.

I dropped it off at my local garage; although it's early days, the revs seem better and the problem appears to be fixed.

Here's what the receipt said regarding the work. Remove throttle body, washout and clean - renew throttle body gasket. Clean out breather pipes, road test and reset throttle cable.

Only cost £73.00, Fingers crossed, it's done the job!!!

8th Sep 2010, 07:34

Hi, I have 2005 old shape Zafira. Only done 40k.

The radio display does not work. I've changed 3 displays, but none work guys. Any suggestions are welcome please.

Thank you.

Jay.

23rd Jan 2011, 12:02

Can't select first gear on my Zafira Comfort 52/2003 2,0 TDi. Have to select second before going into first. Drives OK.

12th Apr 2011, 01:08

Disconnect the negative from the battery for 10 minutes then put it back. You will see the mileage back again.

4th Oct 2011, 03:53

I have the same problem. My car used to cut out, but then start again. Well now the car gets to about 5 miles, then cuts out and will not start till the car has cooled down. It's driving me mad, as I have spent so much money on it, on a full throttle body clean and coolant sensor, and it just seems to get worse, and I can smell petrol in the oil, and when it does finally start, there's lots of white smoke. Can anyone help me with this problem?

22nd Jan 2012, 01:20

The idle control valve can be cleaned with some brake cleaner and a little elbow grease. A much cheaper fix than paying for a replacement unit.

25th Jun 2013, 08:15

Hi, I have a Vauxhall Zafira 1.6 petrol, and the rev counter keeps going up and down, and stays around 2000 RPM. Help to sort this is needed. Thanks.