2002 Renault Clio Extreme from UK and Ireland - Comments

30th Nov 2002, 08:22

I recently bought a Clio 1.2 16v Authentique. At the time of purchase the car was 8 weeks old. The day I collected the car it had to be returned because the Electric Windows were going up and down on their own. The Dealer is saying they cannot find the fault as it is only happening intermittently. I am at the end of my tether and don't know where to turn next. Can you Help?

23rd Jan 2003, 09:42

I purchased a Renault Clio Extreme six months ago and have had nothing but problems. The sunroof rattled so much it had to be modified by my local Renault dealers. There was also a fault with the drivers airbag which had to be fixed.

The 'electronic fault' light kept coming on (still does!) but every time I take the car in to be looked at I'm told there is no fault. The passenger window has a mind of its own and occasionally refuses to work. By far the funniest thing is, I received a letter from Renault the other day saying they're recalling the car because of a fault that eventually affects the brake assistance! Renault Service Department see more of my car than I do!

19th Sep 2003, 09:09

I brought a Renault Clio Extreme 1.2 16v 18 months ago, have had ongoing problems with the car not starting, losing power at speed, cutting out, and Renault haven't been very helpful at all. They can't take my car in for another two weeks, and when it goes in they won't give me a courtesy car. So in the meantime they expect me to drive around in an unreliable and unsafe car. Every time I get in the car I have to keep turning the engine over, which can't be doing it any good.

9th Oct 2003, 02:26

In a year of ownership my Clio 1600cc has been with the dealer 6 times with an electronic fault. The car lunges forward at great speed then the power dies. Each time I return to the dealership they diagnose a different problem and replace a different part of the engine. Basically, they haven't got a clue. Looking on the net, it's obvious that I'm not the only one with this problem, why don't Renault admit there is a fault with these cars, investigate and get these cars fixed before someone has a major accident?

29th Nov 2003, 02:50

I bought a Clio Extreme on 4th July 2003 - it was just over a year old.

Problems to date

1) 7th July 2003- chugged and emissions warning light- garage said they changed 3 spark plugs and checked emissions - No AA called allowed car to rest before driving

2) August - same fault and action as July by both me and garage

3) Sept/Oct - not starting - AA called - said faulty starter motor

4) Sept/Oct - not starting - AA called - said engine needed earthing - garage said they changed a faulty connection on battery area

5) November and it has broken down again - chugging - and electrical fault in dash - AA managed to fix it last night and cleared the fault light - however it happened again this morning. They can have it back as far as I am concerned. 5 faults in 5 months!!

29th Sep 2004, 08:41

I bought a Clio Dynamic in March 2003. I am constantly phoning the AA as my car only starts when it feels like it. Every time I call

Renault, I just get told to call out the AA.

26th Mar 2005, 14:52

Hi I have a 2002 Renault clio 1.2 16v it first problem was that it wouldn't tick over and the rev's where very low!Engine management light kept coming on also! Taken to Renault they said it needed 4 new spark plugs! Got it back and now it has a fault when starting and the light in the middle of dash comes on and rev`s up and down, it's got a mind of its own!

11th Nov 2005, 11:18

I own a 2001 clio and have spent the last week driving afraid for my life as it keeps cutting out, my PAS light flashes randomly and then power cuts out although the engine runs. I lose the PAS, ABS and my lights! I've topped up the oil, charged the battery, can't find the power steering reservoir to check that as its mislabeled in the handbook and god knows where the spark plugs are. I would book it in, but I won't get a courtesy car and renault wouldn't have a clue what to do with it either. I love the car, but this is infuriating, glad to see I'm not the only one with these problems...

17th Nov 2005, 12:52

I bought a Renault Clio 1.2 16v, the past couple of days power goes whenever it feels like and the revs are very low. Have to pull over and turn the car off and start again. WHATS THAT ALL ABOUT.

22nd Nov 2005, 16:34

I also have a Renault Clio 1.2 16v Extreme (2002). Seems like I'm not the only one with the following problems:

1) Air bag issues - needed some wiring re-soldering (it was less than 3 years old when I bought it).

2) The rattling Sun Roof issue - yes its been in, been fixed and its come back again.

3) Engine Rev Issues - At slow speeds it will suddenly pull away if I'm in second gear on its own.

4) The driver window is now making some clicking noise if its put down to the minimum level - when its put back up it goes click.

5) And finally - The radio seems to flicker when playing Cd's and tuned into stations - guess this is loose electrics.

Apart from that its a great nippy little car. And with the joys of the Renault Garage I can't have a courtesy car!

9th Dec 2005, 06:19

Hi, I've got a 2002 Renault Clio Dynamique 1.2 16v, its been fine for the past year, but recently in the cold mornings it hasn't been starting.

I've had it checked out and apparently cylinder 1 is misfiring, they've replaced the spark plugs (didn't help!) and now when I'm driving along it feels like the engine has no power, engine management light keeps flashing, it's shakes like mad and I'm getting grandmas over taking me!! major insult!

I was told by my mechanic the cylinder head has cracked?! Just wondering if anybody else has had this trouble?

13th Dec 2005, 12:40

I have a 53 plate Dynamic 16v 1.4. Is a dutch import so manual is all in dutch! A light has come on on my dashboard and I am not sure what it means! It is on the right hand side and looks a bit like a submarine shape. Juddering a bit when stationary and slight loss of power. Was fine until I ran it low and then filled up with fuel and now its doing this. We wondered if it could be a bit of dirt blocking fuel pipe - anyone shed any light? Cheers.

22nd Dec 2005, 07:59

Further to my postings on the 10th & 15th re Y plate clio. A second Engine Management system has had to be fitted. Apparently the first replacement completely blew up. The cause being a short in the engine compartment wiring loom.

What appears to be happening is that the loom has no movement allowance, it is fitted too tight. This rubs against the brackets that hold it in place and wears out the outer insulation resulting in the wires shorting! Replacement engine bay loom fitted and another Engine Management system thankfully free of charge this time round. Anyone else experienced this?